Isku Center

Uniikki ja moderni kampus eri alojen yritysten ja opiskelijoiden kohtaamisille

Iskun tehdaskiinteistöön Mukkulankadulla Lahdessa valmistuu uniikki ja moderni kampus kesällä 2018. Iskun ja LAMKin yhteinen hyppy tulevaisuuteen nostaa teollisuuden ja korkeakoulun yhteistyön täysin uudelle tasolle. Tehdaskiinteistö muuntuu uuteen käyttötarkoitukseen, jossa korkeakouluopiskelijat ja kiinteistössä toimivat eri alojen yritykset kohtaavat toisensa. Muodostuvalla ekosysteemillä luodaan mahdollisuus kehittää erilaisia prosesseja uudenlaisessa yhteistyössä. Kampuskokonaisuus tarjoaa yritysten, yliopistotoimijoiden ja kehittämisorganisaatioiden läheisyyttä, yhteistyömahdollisuuksia ja jaettuja resursseja. Tämä, uudenlainen ekosysteemi on kansainvälisesti mielenkiintoinen edelläkävijä Euroopassa. Isku siirtää muutoksen myötä tehdastoimintansa Mukkulankatu 23:een, jossa toimii vuonna 2018 Pohjois-Euroopan ja tietyiltä osin myös maailman modernein huonekalutehdas.

Tutustu ammattikorkeakoulun uusiin tiloihin virtuaalikierroksella täällä: http://www.lamk.fi/futurecampus/kampukset/Sivut/default.aspx

 

Yhteistyö yritysten kanssa uudelle tasolle

Iskun entisessä tehdaskiinteistössä toimii LAMKin lisäksi eri alojen yrityksiä. Tehdaskiinteistö saneerataan monipuoliseksi ja muunneltavaksi kokonaisuudeksi, jossa korkeakouluopiskelijat ja kiinteistössä toimivat eri alojen yritykset kohtaavat toisensa.

Tämä antaa mahdollisuuden mahdollisuus kehittää erilaisia yhteisiä prosesseja uudenlaisessa yhteistyössä.
Muotoiluinstituutin opiskelijoille suunnattu kutsukilpailu aulataideteoksesta on ratkennut

Isku-Yhtymä Oy, M19 Invest Ky ja Lahden ammattikorkeakoulu kutsuivat Muotoiluinstituutin opiskelijat taidekilpailuun, jonka tarkoitus oli löytää ehdotus M19-kampuksen aulaan sijoitettavasta taideteoksesta.

M19-kampus on Lahden ammattikorkeakoulun syksyllä 2018 käyttöön otettava uusi kampus Mukkulankadulla, NiemiCampus. Iskun 90-juhlavuoden kunniaksi valitun teosehdotuksen tuli kertoa Iskun historiasta ja M19:n kiinteistön muutoksesta uuteen käyttötarkoitukseen.