Marioff

Kohde

Marioff on maailman suurin vesisammutusjärjestelmätekniikan toimittaja, jonka uudet toimitilat valmistuivat vuoden 2013 lopussa. Nykyisissä tiloissa toimii eri liiketoimintayksiköitä, tuotekehitys, markkinointi ja liiketoiminnan kehitys sekä hallintoa ja muita tukitoimia. Talousjohtaja Juha Kuivalaisen mukaan muutos on onnistunut erinomaisesti, varsinkin tilojen avoimuuden ja selkeyden osalta. ”Tämä osaltaan lisää osastojen välistä yhteistyötä ja kommunikaatiota, sekä myös työviihtyvyyttä”, Kuivalainen summaa.

Henkilökunta sitoutettiin muutokseen ja otettiin vahvasti mukaan mm. arvioimaan kalusteita ja niiden toimivuutta yhdessä työfysioterapeuttien kanssa.

Toteutus

Pääsuunnittelusta vastasi arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimisto KOHINA. Toimitusjohtaja Susanna Kallio (Arkkitehti SAFA) kertoi suunnittelun lähtökohtana olleen uuden toimintakulttuurin luominen. Suunnittelussa pyrittiin pois siilomaisesta organisaatiosta päämääränä toimintakeskeinen ja avoin työskentelytapa. Tilankäyttöä tehostettiin ottamalla hissiaulat ja kulkuväylät kohtaamispaikoiksi. Henkilökunta sitoutettiin muutokseen ja otettiin vahvasti mukaan mm. arvioimaan kalusteita ja niiden toimivuutta yhdessä työfysioterapeuttien kanssa.

Toiminnan sydän on keskeisellä paikalla sijaitseva kahvila ja oleskelutila, joka suunnittelijan mukaan on tarkoituksella sisustettu muista tiloista erottuvaksi. Keidaskahvila tarjoaa levähdyspaikan, jonne kokoonnutaan kahvittelemaan ja keskustelemaan. Kahvilasta on käynti sisäportaita pitkin muihin kerroksiin. Sisääntulokerroksessa on erilaisia neuvottelutiloja sekä showroom asiakaskäyttöön.

Marioff_250414_13

Jokaisessa kerroksessa on omat kerrosvärit, jotka ovat taitettu Marioffin brändiväreistä sisustukseen sopivaksi. Suunnittelussa yrityksen brändiä on otettu esiin mm. lasiteippauksilla, kalusteväreillä sekä muilla elementeillä. Akustiikan huomioiminen oli yksi pääkohdista, johon panostettiin. Kokolattiamatot, katosta roikkuvat paneelit ja muut tekstiilit luovat akustisesti rauhallisen tunnelman.

Isku oli kokonaispalvelun toteuttajana, johon kuului kalustetoimituksen lisäksi myös muuttopalvelut sekä mm. työpisteiden sähköistys. ”Tiukasta aikataulusta huolimatta toteutus sujui hyvin eikä asiakkaan liiketoimintaan aiheutunut katkoksia”, Susanna Kallio kertoo. Iskun projektipäällikkö Reijo Nevalaisen mukaan tähän vaikuttivat hyvä suunnittelu sekä saumaton yhteistyö toimijoiden kesken. Juha Kuivalainen kiittää Iskun toimintaa, ”Iskun toimintaan olemme todella tyytyväisiä. Palvelualttius ja toiveidemme huomioiminen oli todella hyvällä tasolla”. Muutto- ja asennuspalvelut hoituivat Iskun kumppanin Niemi Palvelut Oy:n toimesta.