Pakkaukset ja kokoaminen

Huonekalu on pakattu siten, että se kestää tavallisen kuljetuksen. Tarkista, että pakkaus on ehyt. Huonekalujen pakkauksissa tulisi suosia sellaisia materiaaleja, jotka voidaan kierrättää tai hävittää luontoa rasittamatta.

Selvitä ostovaiheessa, toimitetaanko huonekalu kokonaisena vai osina ja onko pakkauksessa kunnollinen kokoamisohje ja mitä työvälineitä kokoamiseen tarvitaan. Jos et halua itse koota osina toimitettavaa huonekalua selvitä, onko liikkeestä saatavana kokoamispalvelua ja mitä se maksaa.

Jos ostat huonekalun osina tarkista, että pakkauksessa on mukana kaikki pakkauslistan luettelemat tarvikkeet ja erillinen kokoamisohje. Ohjeen noudattamisella varmistat ettei kokoamisvaiheessa synny vaaratilanteita, ja että huonekalu tulee kestämään käytön, johon se on tarkoitettu.

Tarkista säännöllisesti, että huonekalun kokoamisessa käytetyt kiinnittimet ovat tukevasti paikallaan ja kiristä niitä tarvittaessa. Mikäli kerran koottua hyllykköä on tarpeen siirtää, tyhjennä hyllykkö ensin tavaroista. Irrota elementit toisistaan ja siirrä yksi osa kerrallaan.